Om

Emmelie Svanfelt

Socialarbetaren som blev bloggare, som blev konstnär, som blev inredare, som blev affärsutvecklare och marknadsförare. Det kan låta spretigt, men det finns en klart lysande röd tråd i mina val: kreativitet och hjärta.

Jobbar kreativt

Kreativiteten är det som drivit mig, så länge jag kan minnas. Som barn var det ute på mormor och morfars stuga, där vi barn fick hitta på saker själva om vi ville ha något att göra. Med åldern har det kommit att handla om olika projekt och om målandet. Numera jobbar jag kreativt större delen av mina arbetsveckor; med tavlorna, på Kloink (startupbolag inom it) samt på den egna marknadsföringsbyrån Vibb, som jag driver tillsammans med min man.

Målar och möter

Människorna jag möter genom konsten – den stolta mormodern som vill överaska med en namntavlan, de nygifta som vill föreviga sin speciella plats, kvinnan som firar sig själv genom att unna sig en rejäl tavla. De är största orsaken till att jag vill fortsätta. Dessutom är det som meditation, att sitta på golvet med en stor duk, färg, penslar och skrapor.

Drömmer på Åland

Jag bor på Åland, ön mitt i Östersjön. Det är en naturskön plats som står som inspiration i mycket av det jag gör. Här lever jag med min familj och älskar det. Jag drömmer dock försiktigt om att kunna spendera de kalla månaderna någon annanstans där kropp och själ slipper frysa. Man kan nog säga att jag överlag drömmer mycket. Jag hoppas på en lugnare, fredligare värld där vi tar bättre hand om moder jord.