Att älska fram ett hem

Att älska fram ett hem

Ett hem till skänks man aldrig får, ens på livets högsta höjder. Det bygges sakta år från år och älskas fram i sorg och fröjder. Så säger trycket som hänger bredvid matbordet. Och visst stämmer det ju. Vi har bott här sex sju år och fortfarande är det inte helt inboat. Men alla små detaljer, skavanker, egenheter och minnen tar sakta plats i hemmet.

Så här ser det ut när man blickar från köket, mot vardagsrummet. De mörka gardinerna skapar så klart en annan känsla, än då allting var vitt. Alla stolar har även fårskinn, sittdynor eller kuddar, för att göra det mer ombonat och varmt.

På bänken står senaste tillskottet: den senapsgula kannan som jag loppat (oklart om det är ett ord? shoppat + på loppis?). Köpte den av en byssbo och den är en är verkligen en liten goding.

Även kandelabern är loppad. Det var lilleman som köpte den för något år sedan. Han älskar saker i guld och silver och efter lite övertalande så gick han med på att den får stå i köket där alla ser den.

På gung av att hemmet sällan är i foto-tipp-topp-skick så blir det som jag nämnt, sparsmakat med inredningsbilder här. Jag prioriterar helt enkelt inte piffandet längre. Ett sätt att råda bot på det bildavsaknaden, är dock att ignorera sin perfektionistiska ådra och helt enkelt fota ändå. Nu råkade det här vara en dag så det var skapligt nystädat, men ändå, det var fel ljus och på bilden står ett kladdigt glas. Förut hade det där istället stått några väl utvalda koppar, gärna grupperade lite avslappnat snyggt ihop med kannan och kanske en linneservett. Och på fatet hade det legat tre avokadon eller kanske lime. Ja du fattar..

Krukan är en födelsedagspresent, lavendeln som stod i den då, är numera planerad i landet och pengaträdet har fått ta dess plats. En klar favoritkruka.

Gardinerna är i sammet och går i en mullvadsgråbrun nyans som jag verkligen tycker om. Mättnaden i färgen är i mitt tycke helt perfekt och trivsam.

Ja, det var den visningen det! Kul att den äntligen blev av! Nu väntar en helg helt utan planer. Det passar bra då jag inkommande vecka kommer lämna ön ett par gånger, så väl österut som västerut.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar