Steg för steg

Steg för steg

Jag fick de här korten av en vän: ett kort om dagen under en månads tid, med små övningar i medvetenhet och närvaro. Tycker sånt här är skoj inslag i vardagen lite nu och då. Vad har det hittills lett till då?

Tja.. En morgon satt jag och barnen och ”lyssnade på russin”. Man skulle alltså ta två russin och använda sina sinnen ordentligt; känna på dem, lyssna hur det lät när man klämde på dem, och slutligen äta dem långsamt och notera hur de smakar. Jämfört med att hastigt tugga dem i sig. Jättekul tyckte barnen och det slutade med att vi lekte pipleken med russin innan vi åkte iväg till dagis.

En annan dag sa kortet Kickstarta utmaningen med att göra något som du skjutit på länge. Sagt och gjort. Äntligen tog jag tag i bytet till grön el. Hurra, det känns bra! Och det tog ju inte mer än en minut. Det betyder hur som helst, att nu har vi grön el så väl hemma som på kontoret. För oss kostar bytet till grön el ungefär 30€ mer per år, det är med andra ord överkomligt för de flesta, så kanske värt att överväga? Så är du med och driver utvecklingen av förnyelsebara energikällor.

När jag är klar med korten lånar jag förresten gärna ut dem, som en kul liten grej, hör av dig i så fall (om du bor på Åland, annars blir det lite omständligt).

Inga kommentarer

Skriv en kommentar