Det vidunderliga 2018

Det vidunderliga 2018

Ytterligare ett år har gått. Jag ser tillbaka och konstaterar att ett år i ens liv sannerligen kan betyda mycket. Jag vet knappt hur jag ska formulera det som varit. Resan förra hösten blev en brytpunkt i allas våra liv. Då var jag en vårdledig socialarbetare, som målade tavlor på sidan om men snart skulle börja jobba igen. Men inte kände för att gå tillbaka. Jag var en stressad själ som inte alls befann mig i nuet.

Efter resan jobbad jag med tavlor och inredning och sökte samtidigt jobb. Kom inte på en enda intervju. Men så mitt i allt lossnade det och som något slags mirakel så stod jag i början av 2018 med inte mindre än fem olika erbjudanden. Det slutade med att jag gick på magkänsla och valde ”högriskaren” – ett jobb på 50% som dessutom endast var projektanställning för ett halvår drygt. Och så sade jag upp mig från min trygga ordinarie heltidstjänst. Och kände tyngden rasa från axlarna.

Jag tyckte jag var otroligt modig. Hade jag vetat då, att även min man fem månader senare skulle säga upp sig från ett verkligt bra jobb inom marknadsföring, hade jag nog knappt kunnat andas. Men nu visste jag ju inte det. Och när den dagen sedan kom, så kändes det bara självklart. Gör det var min enda kommentar. Efter en lugn och härlig sommar, startade vi så upp en gemensam marknadsföringsbyrå. Och plötsligt var mitt så kallade ”högriskjobb” vår trygghet vad gäller inkomst.

Idag jobbar jag alltså deltid inom it-bolaget Kloink där jag gör allt möjligt (allt från support till test, utveckling, försäljning och design av material). Dessutom driver jag marknadsföringsbyrån Vibb tillsammans med min man. Jag har haft min första riktiga utställning. Om dagarna tar jag fram koncept, gör grafisk design, pratar med kunder, målar någon tavla, skickar betalningspåminnelser. Ja, sysslorna varierar verkligen.

Plötsligt umgås vi många timmar per vecka, jag och Jonas, även om det är på arbetstid. Barnen är fortfarande lediga på fredagar. Den dagen blir det ofta någon liten utflykt samt tvätt och städ. Vilket lämnar helgen fri till annat. Vardagspusslet är fortfarande en utmaning, speciellt då barnen blir sjuka. Men nu jobbar vi aktivt för balans och jag hoppas innerligt vi ska lyckas hålla den.

Vad mer bjöd 2018 på? Några turer till Svenska sidan men inga andra resor, utmanande 90 km cykling, en fantastisk sommar, båtturer, ridning, simning och pulkåkning. Men framför allt: lärdomar av alla de slag. Har du något du skulle vilja förändra, i ditt liv? Är det under det kommande året du tänker göra det? 

God Jul och gott nytt år!

Inga kommentarer

Skriv en kommentar