Vad hände med Vibb??

Vad hände med Vibb??

19 september publicerade vi nyheten om att vi startar egen byrå. Två månader har gått och inget har du hört! Men du kan vara lugn, ifall du oroat dig. Vi har jobbat på i det tysta. Eftersom vi ännu inte har en webbsida så har vi medvetet hållit låg profil och fokuserat på de kunder vi redan har, ställt i ordning ett kontor i Mariehamn, samt jobbat med webb för Vibb men också den här nya sidan för min tavlor. Mycket tid gick dessutom till att få ordning på alla nödvändiga licenser/prenumerationer, papper och teknik.

Att emme.ax äntligen är klar är super skönt. Ännu finns en del att fixa (några konstiga bildplaceringar och sånt), men nu får den duga för att gå live. Jag vill börja kunna skriva igen! Och jag behöver verkligen få ut bilder av barntavlorna inför jul (det finns några nya motiv, tillsammans med ”veteranerna”, bland annat en söt liten enhörning). Ironiskt nog har min älskade kamera svikit mig, så där är en ny sak på To do list.  Tavlor samt mer synlighet för Vibb, får blir prio nu fram till jul, vad gäller företagen. 

Så här skrev jag 19.9, på gamla bloggen:
Nu ligger visitkorten här på bordet. Och äntligen kan jag berätta det som varit hemligt. Vi har startat en egen marknadsföringsbyrå! Vibb, närmare bestämt. Det här har funnits med i våra tankar en tid och för min man som jobbat hela sitt yrkesverksamma liv inom reklambranschen så har det alltid varit en dröm. Han är utan tvekan en av de mest kompetenta jag vet inom området. Under studietiden för hundra år sedan, visade han mig något han gjort i Illustrator och jag minns att jag tänkte “My god det där kommer aldrig bli något”. Men när han sedan studerade vid Berghs så hände något, det var något som lossnade och han har sedan dess utvecklats till någon jag verkligen ser upp till. Han är helt enkelt suverän på det han gör inom grafisk design och marknadsföring och han driver projekt som en kung. Själv har jag till och från varit inne och nosat på området. Jag har inte minst kvällstid lagt mig i hans olika projekt under tio års tid, gjort egna frilansuppdrag inom grafisk design och jobbat som projektledare. Och så uppdragen inom kontorsinredning och konst då. Så det här känns som ett naturligt gemensamt steg.

Vår vision är att jobba så väl lokalt som internationellt. Drömmen vore att fungera som en in house resurs på utvalda bolag (verkligen satsa på djupa långsiktiga och utvecklande samarbeten). Inledningsvis är det bara vi två och vi jobbar tillsammans med vårt nätverk av annat kunnigt folk här på holmen och runt om i världen. Hur det blir i längre fram får tiden utvisa, kanske blir det aktuellt att anställa, vem vet. Några kunder har vi redan börjat jobba med och på Att-göra-listan står bland annat att fixa en webbsida samt en lokal. Vi har trettio kvadrat på övre våningen här hemma, men i det långa loppet funkar det inte att sitta här i skogen. Vi skulle gärna sitta tillsammans med andra i Mariehamn. Spännande tider! Nu får det bära eller brista.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar