Vardagsglimtar: februaridagar

Vardagsglimtar: februaridagar

Här kommer glimtar från senaste tiden. 1. Packade väskan och åkte till vänner i Stockholm över en helg. En stor skillnad jämfört med tidigare, är att jag njuter av timmarna på båten och bussen. De var tidigare ett nödvändigt ont, men nu är det så lyxigt att sitta där och varva läsande, skrivande och låtlyssnande, alldeles ostört. Har börjat läsa Ett litet liv som ungefär alla tipsar om, till och med okända som såg att jag läste den kom fram och kommenterade att den är sååå bra. Hittills håller jag med!

2. Dammade inför helgen. Är skönt de gånger man får det gjort! Lite ledsamma ser de ut, de torkade eukalyptusbladen och de små fetbladarna, men de får stå där i köksfönstret nu. Kanske byts de ut mot örter bara våren kommit.

3. Vi ordnade ett kombinerat kundevent och invigning av Vibbs lilla kontorslokal. Till bubblet bjöd vi på gubbröra med rödbeta. Så vackra färger! Tyvärr gör inte den här bilden dem rätta. Men verkligen ett tips! På hemlagat fröknäcke.

4. Reparerade. Ingen har väl missat att vi behöver förändra vårt beteende för att kunna bo kvar på jorden. Som ett led i ett hållbarare liv så behöver vi börja laga prylar för att förlänga deras livslängd. Här var den en tröja som hade brutna trådar i nederkanten. Dem sydde jag ihop på mitt egna lilla vis, det blev helt okej och kommer inte synas. Seger!

5. Fick ny vy. Bakom garaget har vi tidigare skyddats av en tät skogsvägg. Den finns inte kvar efter stormen i början av året. Istället är det glest mellan granarna och vi ser byggnader på andra sidan viken som vi inte sett tidigare. Betyder helt säkert att det blir blåsigare här.

6. Groddade groddar som aldrig förr. Känns som man behöver den näringen den här tiden på året.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar