Vardagsglimtar: framåt

Vardagsglimtar: framåt

Med ljuset vaknar vi till liv. Börjar röra oss framåt och utåt. Här kommer glimtar från senaste tiden. 1. Reparerade grejor. Två par gamla skor och handväskan med trasig dragkedja, blev alla nästan som nya efter några dagar hos skomakaren i Godby. Jippi! (Sedan snubblade jag i en trappa och förstörde hela klacken på det ena paret, men nåväl..så kan det gå). Vi behöver bli bättre på att värdesätta och ta tillvara saker vi redan har.

2. Serverade färg. Det behöver inte vara krångligt för att vara uppskattat. Morötter i olika färger. En fest för ögat! Och gott att knapra på.

3. Fotade materal. Flera kunder har den senaste tiden fått nytt material och vi gjorde ett ryck och fick ut lite av det på sociala medier. Här fotar jag infoblad.

4. Fick uppbackning. ”Man får väl ändra sig?” är ett favoritmotto jag har och med glädje lever efter. Skönt när självaste Moder Jord backar en på det. (Näpp det blev fel namn på barnet, Äsch fel yrkesbana och Hoppsan våren kom för tidigt).

5. Fick ett meddelande. Det inleddes med ”Jag tänker på dig ibland och att du är upphovsmakare till hur mitt liv ser ut idag”. Väldigt fina rader. Det var från Linda, som driver Lindas Vardagslycka. Hon erbjuder färdiga middagar som man beställer veckovis och i begynnelsen var det vi som tjatade igång tjänsten (eftersom vi annars hade  drabbats av skörbjugg pga hann och orkade inte med matlagningen). Nu, något år senare, har hon precis sagt upp sig från sin deltidstjänst och satsar helhjärtat på sin mat. Så himla bra jobbat och så modigt!

(Och vilken lycka att få vara en liten liten liten del av det!)

6. Åkte till Örebro. I helgen begav jag mig med barnen och mamma till Örebro för att hälsa på mina bröder som båda bosatt sig där. Förutom fredagströtta barn i kombination med många timmars bilresa, så var det en väldigt fin helg. Njöt av att få umgås med brorsorna, se deras lägenheter, promenera i parker, titta på massor av nybyggda hus med spännande arkitektur, och äta gott. Vi besökte även landmärket Svampen, som jag inte kom mig för att åka till under de fyra år jag själv bodde i staden.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar