Vardagsglimtar: januari 2019

Vardagsglimtar: januari 2019

Dags för årets första Vardagsglimtar! Det är måndag morgon och jag har just svarat på några mejl och grovplanerat veckan. Jobbar hemifrån idag och utanför yr pudersnön åt alla håll och kanter. Glimtar från vårt januari:

1. Granen åkte ut lagom till Tjugondag knut. Nu i helgen plockades även julstjärnorna ner. Så det känns tomt, kalt och kallt.

2. Jonas har slipat köksbänken. Det hade inte behövts, om vi hade oljat in den i tid. Det ska väl göras så där vart annat/vart tredje år, vi har nu bott här över 6 år.. Vi sköt upp det gång på gång och tillslut blev det fläckar. Nu har den fått fräsch lasyr och hårdvaxolja, och blev som ny!

3. Jag har jobbat främst med Vibb och Kloink i januari (med undantag av en barntavla). Så här såg det ut på Vibb-kontoret. Jag har minsta skrivbordet och fortfarande ingen externskärm, men bästa utsikten. Jobbar just nu med nytt material för Ålands 4H. Du som följt bloggen en tid vet ju att jag älskar 4H gården i Jomala, så det gör jobbet extra roligt.

4. En härlig mix. Har fyndat på Emmaus: inredningsprylar för att göra övre våningen lite mysigare, cross-skydd till lilleman, ett gång böcker och ett par tröjor till mig. Jag har tidigare inte köpt kläder second hand till mig själv, det har på något sätt funnits en tröskel. Men i år blir det ändring på det, för att minska mitt co2-avtryck. Bättre kvalitet på nya saker och en ökad andel begagnat, är mitt motto.

5. Vintern är verkligen vintrigt just nu. Barnen har fått testa på så väl skidor som skridskor och vyerna är sagolikt vackra, åt vilket håll man än tittar. Jag inser att jag låter tokig, men det är faktiskt först i år jag inser att vi faktiskt bor i ett vinterland. Med snö en rätt stor del av året. Har hela mitt liv sett på det som att vintern är undantaget. Ungefär ”ibland är det snö här men det går ju över”. Våren, sommaren och hösten är liksom det riktiga livet. Låter jag galen? Antagligen. Snacka om att inte leva i nuet.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar