Vardagsglimtar: livstecken

Vardagsglimtar: livstecken

Tänkte titta in med ett litet livstecken! Sommaren är i full gång och så även livet. Här kommer glimtar från senaste tiden. Börjar med bilden här ovan: 1. Monstera på uppväxt. Fick den lilla plantan av mamma och hoppas den blir stor och ståtlig så småningom!

2. Slutspurten. Nästa vecka till, sedan hägrar min semester! Ska bli otroligt skönt och det är välbehövligt med en paus. Energin har börjat tryta.

3. Tapas, kan vi kalla det här. Våra stackarns barn som i vuxen ålder sannerligen inte kommer drömma tillbaka till mammas hemlagade mat, uppskattar i alla fall då det som serveras, serveras snyggt. Även om maten i sig är tråkigt så utbrister de ”ooooh” och plockar i sig, när det är upplagt med omsorg. Även om det är riskakor med lördagskorv på. Har i och med detta blivit proffs på att restaurang-dekorera med sås/dressing över diverse rätter.

4. Sommarhögen. Jag läser och läser och det är ren njutning. Har gått loss på Emmaus och biblioteket och laddat upp med en salig blandning. Det här är bara en liten del av det.

5. Tabule, vattenpipa och vänner. Vi blev bjudna på lunch ute i det gröna, av våra vänner som ursprungligen kommer från Syrien. Med reservation för stavningsmissar, så fick vi smaka Kubbe (ungefär som köttpiroger men invecklade att göra och med ”skal” av bulgur), Tabule (sallad) och Shinine (en slags salt yoghurtdryck). Till kaffet röktes det vattenpipa – premiär för min del! En härlig eftermiddag.

6. Ett dygn i skärgården. Sist men inte minst: mormor och morfars stuga, världens bästa plats, om ni frågar mig. Vi plaskade i det kalla klara havsvattnet, letade räkor i tången, såg Drillsnäpporna i boet längs stigen bli föräldrar till fyra små näbbar, tog korta skogspromenader, åt godis och bara njöt av naturen och allt det vackra den erbjuder.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar