Vardagsglimtar: Mars intåg

Vardagsglimtar: Mars intåg

Här är lite av det jag pysslat med den senaste tiden: 1. Dykt in i bildbankernas värld. Det är en fin arbetsuppgift att leta bilder, kanske en favorit rent av. Man får beundra vackra foton, drömma sig bort och samtidigt känna att man ju faktiskt jobbar.  Foto: Wolfgang Hasselmann 

2. Sellerifrossat. Vi har börjat laga mer mat här hemma igen, hallelujah. Tunt skivad selleri med äpple blir en verkligen en så himla god sallad! Här fick även lite grönt och frön dyka med i skålen.

3. Kaffefrossat. Någon slags vårtrötthet tog ett hårt grepp kring den här familjen och det resulterade i ett drastiskt ökat kaffeintag. Men inget ont som inte har något gott med sig: har i och med det (när mjölken tog slut) upptäckt hur god Oatlys iKAFFE är. Hade den i skafferiet som backup. Den är extra krämig och lyxig och gör en dålig dag lite bättre.

4. Middag & Spa. Packade finkläder och bikini och hoppade på färjan över till Havsbaden. Där blev det ett lugnt, skönt och kravlöst dygn tillsammans med Jonas och två av de bästa av vänner. Maten var riktigt god (den hade fått svajiga omdömen men det hade de åtgärdat), servicen helt godkänd och rummen minismå (vi bodde dock i gamla delen).

4. Business in Jeppis. Här om veckan blev det Jakobstads-premiär för min del. Min relation till staden innan detta bestod i att min lågstadie-brevvän bodde där. Blev en kort visit men hann skymta Ellen Strömberg på caféet och blev lite star struck. På bilden är det jag tillsammans med Dress Like Marie-Josefine och min Kloink-chef Joakim.

5. Som alla andra: trött på vintern. Efter vårens tillfälliga besök så är jag nu extra trött på snö och kyla. Isande vindar och till och ny snö kom det. Tack och lov inte så mycket som på bilden. (Jisses vad det vräkte ner den veckan. Är evigt tacksam för snöplogaren som kom då jag genomsvettig höll på röjde infarten. Han spenderade några bonusminuter där med plogen och det kändes just då som han räddade mitt liv.)

6. Röjt & rensat. Det är ju lite som en drog för mig, att rensa ur skåpen. Eftersom jag gillar det så görs det med jämna mellanrum. Sälja prylarna brukar jag däremot inte riktigt orka, men nu blev det andra bullar! Och orsaken till det är att motivationen har höjts ett snäpp: nästa familjeäventyr är nämligen bokat! Mer om det senare.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar